FIOD ontmantelt illegale waspoederfabriek

08/07

Foto: politie

08/07

Foto: politie

08/07

Foto: politie

Poederoijen – Vrijdag 6 juni heeft de FIOD met assistentie van de Douane een loods doorzocht in Poederoijen.

Na een melding van ons is de FIOD een strafrechtelijk onderzoek gestart op verdenking van handel in merkvervalst waspoeder en vloeibaar wasmiddel. Het onderzoek wordt gedaan onder leiding van het Functioneel Parket.

In de loods trof de FIOD 25 pallets met 60 dozen merk vervalst waspoeder, 17 bigbags met in totaal 17.000 kilo waspoeder, merk vervalst verpakkingsmateriaal, een vul machine en verpakkingsapparaten aan. Vermoedelijk wordt het illegale waspoeder aangeleverd vanuit het buitenland. In de loods worden de dozen waarschijnlijk gevouwen, gevuld met waspoeder en dichtgeplakt. Deze illegale dozen waspoeder komen vervolgens als echt merkwaspoeder op de markt. Al het waspoeder, verpakkingsmaterialen en machines zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Onbekend is waar het illegale waspoeder op de markt is gebracht. Waarschijnlijk was het waspoeder bestemd voor de Nederlandse markt.