Update: vierde verdachte aangehouden voor woningoverval Zaltbommel

Zaltbommel – De politie heeft woensdag 12 juni een vierde verdachte aangehouden voor een woningoverval in Zaltbommel. In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 december zijn de bewoners van een woning aan de Thorbeckestraat bij thuiskomst overvallen in hun woning.

Twee verdachten van 24 en 25 jaar werden kort na de overval aangehouden. In mei werd een derde verdachte aangehouden: een 21-jarige man uit Nijmegen. Woensdag werd de vierde verdachte, een 26-jarige man uit Tilburg, aangehouden tijdens een inval in een woning in Kaatsheuvel. Daarnaast werden nog twee personen aangehouden voor het handelen in drugs. De woordvoering over deze twee aanhoudingen ligt bij eenheid Zeeland-West-Brabant.

Deze zaak is onder andere in Opsporing Verzocht behandeld. Mede dankzij tips na deze uitzending, kreeg de politie de vierde verdachte in beeld.

Oorspronkelijk bericht

02-12-2018

Bij de overval raakte de 43-jarige bewoner lichtgewond. Een vrouw en kind bleven ongedeerd. De bewoners werden door drie gemaskerde mannen overlopen in hun woning en bedreigd met vuurwapens. Zij waren uit op geld. Agenten waren snel ter plaatse en werden direct geconfronteerd met één van de overvallers. Daarbij werden enkele schoten gelost. De overvallers wisten te ontkomen. De vluchtauto werd even later aangetroffen op de A2. Kort daarna werden nabij het tankstation De Lucht, langs de A2, twee verdachten aangehouden. Eén van hen bleek gewond aan zijn been. Hij werd voor het behandelen van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

In de omgeving van de woning waar de overval heeft plaatsgevonden zijn diverse goederen door de politie gevonden en veiliggesteld voor onderzoek. Ook de vluchtauto werd in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek.

Onderzoek Rijksrecherche

Zoals gebruikelijk wordt door de Rijksrecherche onderzocht wat de toedracht is geweest van het incident en gekeken naar het vuurwapengebruik door de politie. De politie is vandaag met diverse rechercheurs gestart met het onderzoek.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van de overval of andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. Wellicht heeft u voorafgaand aan de overval dingen gezien die u zijn opgevallen. Of bent u getuige geweest toen de gebruikte auto werd achtergelaten op de snelweg. Alle informatie kan ons helpen. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.